چگونه رتبه برتر کنکور شويم؟
چگونه رتبه برتر کنکور شويم؟
چگونه رتبه برتر کنکور شويم؟
نويسنده:استاد حسين احمدي
برنامه ريزي:
از ديگر ويژگي هاي برنامه ريزي مطلوب آن است که برنامه ريزي توسط خود فرد صورت گيرد. چون هر فرد با شناخت دقيق امکانات و موقعيت خويش و اطلاع از نقاط ضعف خود در دروس و متون مختلف بهترين شرايط را براي برنامه ريزي داراست. از ديگر ويژگي هايي که همراه با برنامه ريزي به ذهن متبادر مي شود، نظم در اجراي برنامه هاست. نظم ضامن اجراي دقيق برنامه هاست همان گونه که بي نظمي دقيق ترين برنامه ريزي ها را مواجه با شکست مي سازد. به ياد داشته باشيد که يکي از رموز موفقيت انسان هاي پيروز نظم شايسته يي است که در تمامي مراحل زندگي، کار و تحصيل آنان حضور دارد.
آمادگي معنوي براي يادگيري:
« خدايا درآور مرا از تاريکي هاي وهم و گرامي ام دار به نور فهم. خدايا بگشا بر ما درهاي رحمتت را و بگستر بر ما منابع دانشت را. به رحمتت اي مهربان ترين مهربانان.»
براي تقويت حافظه ي خود هر روز اين دعا را بعد از هر نماز بخوانيد که پيامبر اکرم (ص)به اميرالمومنين (ع) تعليم دادند: « بسم الله الرحمن الرحيم. سبحان من لا يعتدي علي اهل مملکه سبحان من لا ياخذ اهل الارض بالوان العذاب. سبحان الرئوف الرحيم، اللهم الجعل لي في قلبي نوراً و بصراً و فهما و علما.انک علي کل شي قدير».
« منزه است کسي که تعدي به اهل مملکتش نشود. منزه است کسي که اهل زمين را به شکنجه هاي گوناگون نگيرد. منزه است آن بنده نواز مهربان، بار خدايا در دلم روشني، بينش، فهم و دانش قرار بده زيرا تو بر همه چيز توانايي».
هوش يادگيري:
هوش عبارت است از: « مجموعه يا کل قابليت يک فرد براي فعاليت هدف مند، تفکر منطقي و برخورد کارآمد با محيط ». هر چند برخورداري از هوش بالا شرط لازم براي موفقيت در دانشگاه يا هر کار ديگري است، ولي شرط کافي نيست. چه بسيارند افراد باهوشي که به دليل فقدان مديريت رفتاري صحيح نتوانسته اند اهداف جزيي خود را پوشش دهند، به همين دليل روانشناسان اخيراً از هوش کاربردي عقل و هوش هيجاني سخن مي گويند.
ماهيت يادگيري: يادگيري به طور کلي فعاليتي دگرگون ساز است که افراد را براي مقابله با رويدادها و سازش با محيط آماده مي سازد. يادگيري در واقع هم يک رشته فرآيند است و هم فرآورده ي تجربه، در حقيقت يادگيري مفهوم بسيار گسترده يي دارد که در قالب هاي دگرگوني، شکستن عادت ها، ايجاد علاقه، نگرش هاي نو، درک انديش، ذوق و سليقه و پيش داوري يا حب و بغض پديدار مي شود. هم چنين شيوه ي ترکيب و کاربرد معلومات در استدلال، تفکر، نظريه پردازي، حل مساله، احساس و عواطف عميق انساني، خودشناسي و دگرگوني هايي که در کل شخصيت به وجود مي آيند همه از يادگيري مايه مي گيرند.
منبع: نشريه 7 روز زندگي شماره 111
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}